вівторок, 25 вересня 2018 р.

Запобігти. Врятувати. Допомогти.

Сьогодні у бібліотеці-філії № 9 відбулася зустріч «Запобігти. Врятувати. Допомогти» працівників групи піротехнічних та аварійно-рятувальних робіт УДСНС України у Волинській області з учнями 5-Б класу гімназії № 14 ім. В. Сухомлинського.
Про специфіку роботи піротехніків та саперів дітям розповідали заступник начальника групи піротехнічних робіт Галаша Віталій Петрович та водій-сапер Медведчук Руслан Анатолійович. Наочно були представлені учбові вибухонебезпечні предмети: патрони, гранати, міни, засоби пошуку та захисту вибухонебезпечних предметів. Діти з цікавістю слухали розповідь, задавали питання та кожен мав змогу приміряти на себе бронежилет та каску рятувальника, потримати та розглянути зблизька всі наявні предмети.
Начальник відділу інформаційно-пропагандистської роботи УЗД УДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Варварук Ірина ознайомила читачів з роботою пожежно-рятувальної служби, найбільш поширеними ризиками, з якими можна зіткнутися в повсякденному житті, як поводитись коли залишаєшся без нагляду дорослих, під час відпочинку біля водойм чи прогулянок у лісі, у випадку знаходження вибухонебезпечних предметів. Демонструвалися дитячі відеоролики про небезпеку пожежі, про знахідки підозрілих предметів та ін.
Такі цікаві зустрічі дітей з рятувальниками є надзвичайно корисними та повчальними. Вони, без сумніву, допоможуть дітям свідоміше ставитися до безпеки власного життя та життя оточуючих.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Голодомор 2018

Одна з найстрашніших сторінок в історії України— Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв. Кажуть, що минуле не належить ніко...